Syningrennet – en vandrende festhelg

BKM Hallingdal har siden 2008 vært vertskap og arrangør for Syningrennet. Også 2013 ble rennet gjennomført med stor suksess. Rundt 500 deltagere fra 13 år og oppover deltar i ulike mosjonist- og konkurranseklasser i klassisk eller fristil. De fleste lokale menigheter i Norge er representert på deltagerlista.

Planleggingen av rennet startet høsten 2012. Arrangementskomiteen består av åtte personer med hvert sitt ansvarsområde. Alt fra løypeansvarlige til booking og losjering er travelt opptatt med å skape et best mulig arrangement. Rennets websider er travelt besøkt av forventningsfulle deltagere i månedene før rennet, og påmeldingslistene fylles raskt opp. Arrangørstaben har jevnlige møter gjennom vinteren, og arbeidet topper seg i uka før startskuddet går.

De siste årene har Syningrennet gått på Storefjell i Gol kommune. På dette fjellplatået ligger forholdene godt til rette for et slikt arrangement. Storefjell Høyfjellshotell er også et ideelt sted for arrangere den store Afterski-happeningen. Her er både sponsorer, deltagere og crew samlet til en skikkelig fest med god mat og innholdsrike innslag. Ikke minst skal heder, ære og pokaler deles ut!