Et aktivt ungdomsmiljø!

BKM Hallingdal hadde i 2013 66 medlemmer i alderen 13 til 35 år. Ungdommen samles til ukentlige møter med trosoppbyggelse hver fredag. Disse møtene er som regel ikke forhåndsregissert, og det er frihet til å bidra med det en ønsker. Det fokuseres på utfordringene i ungdomstiden, og hvordan Bibelens råd gir verdifull veiledning og hjelp. Etter ungdomsmøtene har vi åpen kaffebar. Disse fredagene har vi også forskjellige uformelle aktiviteter etter møtene som klatring, volleyball, TV-spill og annen sosial aktivitet.

Ungdommen deler mange aktiviteter sammen, og deltar på stevner på Brunstad i Stokke, i Outdoor Challenge, på sportsturneringer og turer. Nedenfor er en smakebit på noen fester og turer vi gjennomførte i 2013.

Les om U-18-gruppa

 

Ungdomsfest i Valdres

Ungdom fra Valdres, Hønefoss og Hallingdal har de siste årene hatt en nyttåsfest i Januar. Denne gangen var vi innbudt til Solhaug som er samlingstedet for Valdres. Der var feststemningen på topp med fakler og festpyntede ungdommer overalt. Det var pyntet og dekket opp hver krik og krok i salen, for å få plass til alle. Kveldens program var trosoppbyggelse, god mat, samt underholdning av mange slag. Sketsjer, sanger, konkurranser og leker skapte god stemning blant ungdommen.

 

Fest med ungdommer fra Nederland

En ungdomsgruppe fra Schalkweijk i Nederland var på tur til Syningen i Hallingdal i februar 2013. I den forbindelsen ble vi bedt opp til Syningen på fest sammen med dem. Etter trosoppbyggelse var det kaffe og “stroopwafel”, før en trivelig underholdning som startet med et skuespill med tema «hvordan vi tror dere tror om oss».  Latteren satt løst når hollenderne slo seg løs. Videre var det mange leker og artige innslag.

 

Fotballgalla

Oslofjordligaen 2012 er en fotballcup der forskjellige lokalmenigheter konkurrerer. 13. april 2013 var det endelig tid for å hedre de som hadde gjort det bra og best i 2012. Vinneren i en av jenteklassene var våre egne fantastiske fotballjenter – BKM Hallingdal!

Den årlige fotballgallaen ble avholdt på Jarlsberg i Tønsberg. Det ble en artig tur og en kjempefin fest med trosoppbyggelse, konkurranser og premieutdeling. Den store vandrepokalen fikk bli med jentene hjem nok en gang. Det er nemlig ikke første gangen BKM Hallingdal jentene vinner denne. Full pott på tabellen holdt til en suveren seier.

 

Tur til Torsteinslåtta

En fredags kveld i april, gikk turen for ungdommene i BKM Hallingdal til fjellet og landsstedet Torsteinslåtta i Hallingdal. Etter et godt måltid, startet underholdningen. «Grip mikrofonen», «Fruktsalat» og andre akrobatiske leker stod på programmet, før det var tid for jentene å innta kveldens «spa-avdeling» i det flotte anlegget ved elva.

Lørdags morgen reiste alle opp til Nystølane i Oppheimsåsen. Her var det muligheter for å gå en lengre skitur, ake eller hoppe – eller rett og slett nyte sola i en lun krok.

 

Konkurranse i bibelhistorie

Vært år arrangerer BKM en internasjonal bibelkonkurranse. Konkurransen går på at deltagerne løser et slags spill på online, der svarene sendes inn til Brunstad. De beste kommer til en finale på Brunstad og vinnerne får selvfølgelig flotte premier.

Onsdag 1. mai var alle i ungdomsgruppa i Hallingdal samlet for å løse årets oppgaver. Målet med disse oppgavene, er på en fengende måte skape en god forståelse av evangeliet og bibelhistorien.

 

Guttetur til Måløy

Det har blitt en tradisjon at gutter i alderen 13 – 35 år reiser til Måløy en helg i mai. Det er uten tvil et av årets store høydepunkter. Der treffer vi gutter fra andre steder og har ulike sosiale aktiviteter. Noen spilte fotball mens andre løp motbakkeløp. Noen var også så heldig å få være med på båttur.

Etter fotballfinalen var det dekket til fest. Åge Gangsøy fra Måløy hadde noen spørsmål til Kåre J. Smith om forskjellige opplevelser fra tiden han misjonerte blant annet i Måløy. Veldig interessant og festlig å høre alle disse opplevelsene. Utover kvelden var det innslag fra de forskjellige som deltok. Ungdommen fra BKM Hallingdal slo godt an med sangen «Jeg er herlig løst og fri».

 

16. mai fest i «Country Style»

Med cowboyhatten på snei, rutete skjorte og store forventinger, inntok ungdommen en historisk fest på vårt nye samlingsted Øyni. Ungdomssalen var møblert og pyntet opp til Saloon. Mens gode gamle countryslagere gikk over høyttalerne, mannet vi oss opp til å gjennomføre kveldens «Western Challenge» i pøsende regnvær. Selveste «Sheriff Albert» var på plass og sendte ut mystiske SMSer hele kvelden, og underveis i konkurransen skulle lagets «muldvarp» og sabotør fanges, og flest mulig dollars samles inn. Etter en lang økt ute, smakte maten fra grillen ekstra godt. På kvelden hadde vi trosoppbyggelse, der mange av ungdommene deltok.

Les videre om u18-gruppa eller om ungdomstur til Israel